Lands End?

Lands End?

 27 oktober t/m 15 december 2019

Opening:

Zondag 27 oktober van 15.00 – 18.00 uur.

Zal de wereld zoals wij die kennen verdwijnen door klimaatverandering als gevolg van vervuiling of door het stijgen van de zeespiegel? Hoe kunnen bepaalde culturen nog overleven? Wat blijft er over van hun rituelen? Kunnen herinneringen nog slechts sneller vervagen en moeten we daarom blijven herdenken? 

Wat verdwenen is komt niet meer terug. Er is sprake van verlies … maar ook van troost en hoop op het ontstaan van nieuwe culturen, nieuwe rituelen, nieuwe herinneringen en nieuwe werelden in de toekomst.

Het thema Lands End? is dit keer ingegeven door de ligging van de stad waar we te gast zijn: Den Helder. 

SET#NET is een netwerk van kunstenaars. Zij exposeren regelmatig samen en maken (veelal ruimtelijk) werk, speciaal voor de plek waar de tentoonstelling plaatsvindt. Ook voor de tentoonstelling Lands End? in Kunsthal 45 hebben de kunstenaars nieuw werk gemaakt. Daarnaast zijn er enkele gastkunstenaars uitgenodigd om een werk te exposeren. Er is een grote diversiteit aan werk ontstaan, zowel inhoudelijk als visueel: er zijn installaties, sculpturen, schilderingen, tekeningen en films te zien. 

Deelnemende kunstenaars:

Mirjam Berloth, Barbara Damen, Ester Eva Damen,  Adrian Faes/Katharina Pöhlmann, Mareke Geraedts, Vera de Groot , Thea Jentjens, Martine de Jong, Jacqueline Kooter, Bastiaan Meijer, Marja van Putten, Boudewijn Rückert, Hermine Stam, Annechien Verhey, Wim Vonk.

Reacties zijn gesloten.